Представник Центру “Наш світ” Андрій Кравчук взяв участь у публічному обговоренні Звіту про виконання у 2016 році Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

9 Грудня, 2016 | Новини

Модератором цього заходу був заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, також у ньому взяли участь заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва, численні представники центральних органів влади, громадського суспільства, міжнародних організацій та іноземних дипломатичних представництв.

Серед багатьох заторкнутих питань, окрему увагу було приділено і заходам по захисту законних прав та інтересів ЛГБТІ, яких у Плані дій налічується понад два десятки. Як було зазначено у звіті Центру “Наш світ” про виконання ЛГБТІ компонентів Плану дій, їхня реалізація відбувається вкрай повільно, а найважливіші питання щодо законодавчих змін до цього часу наштовхуються на небажання відповідних департаментів міністерств юстиції та внутрішніх справ виконувати їх у запланованому вигляді; міністерство охорони здоров’я до приходу нового міністра Уляни Супрун взагалі саботувало свої завдання.

Приємно відзначити, що присутні представники українського уряду уважно вислухали конструктивну критику на свою адресу, погодилися з висновками та пообіцяли змінити ситуацію з виконанням Плану дій на краще у співпраці з представниками громадянського суспільства.

Пан Пєтухов оголосив, що у січні наступного року почнеться громадське обговорення змін до Плану дій, у зв’язку з тими недоліками та проблемами, які виявилися в процесі його реалізації.