Круглий стіл “Запобігання дискримінації та злочинам ненависті” у Чернівцях

24 Травня, 2017 | Conference 2018, Наші заходи

24 травня у Чернівцях відбувся захід зі зміцнення діалогу між громадянським суспільством, громадськими організаціями, представниками органів місцевого самоврядування та Національною поліцією у питаннях запобігання дискримінації та злочинів на ґрунті ненависті проти ЛГБТ.

У заході прийняв участь міський голова Чернівців Олексій Каспрук, експерти Центра “Наш світ”, регіональні координатори та координаторки мережі моніторингу дотримання прав людини щодо ЛГБТІ, представники та представниці Національної поліції України (Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області, Управління патрульної поліції, Управління забезпечення прав людини в поліцейській діяльності), представники місії ОБСЄ, ГО “Опора”, “Синергія”, “Люди Буковини”, активісти громадянського суспільства.

У першій частині заходу експерт з адвокації Андрій Кравчук (Andrii Kravchuk) презентував доповідь щодо злочинів на ґрунті ненависті проти ЛГБТ в Україні в 2014-2016 роках та надав пояснення щодо адвокаційної діяльності Центру на підтримку реалізації пунктів Плану Національної стратегії у сфері прав людини.
Представник Головного управління Національної поліції України зазначив, що правоохоронні органи міста готові забезпечити громадський порядок та безпеку для учасників та учасниць мирного зібрання за прикладом Маршу «За разнообразие и против дискриминации», який відбувся у Херсоні у Міжнародний день протидії гомофобії та трансфобії.
Підтримку ЛГБТІ-спільнота має і від органів місцевого самоврядування. Міський голова Олексій Каспрук зазначив, що готовий до діалогу з представниками будь-яких меншин і за принципами рівності та поваги забезпечувати сприятливі умови для реалізації прав людини.
Команда Центра “Наш світ” хоче зазначити, що мер Чернівців – єдиний відомий нам на цей час керівник міста з усієї України, який активно приймає участь у правозахисних заходах, що стосуються просування та захисту прав людини. Дякуємо за Вашу громадянську позицію!