Святкуймо різноманіття та рівність

3 Травня, 2017 | Наші заходи, Новини

На початку травня на київських вулицях з’явилися бігборди з написами “Святкуймо різноманіття та рівність”, які співзвучні з офіційним слоганом Євробачення “Celebrate Diversity”.

Цю рекламу розмістив Правозахисний ЛГБТ Центр “Наш світ”, щоби нагадати про існування та привернути увагу до проблем української ЛГБТ спільноти. Гості Євробачення із західних країн звикли до видимого різноманіття своїх співгромадян та поваги до кожного з них, але українцям та іншим мешканцям східної частини Європи це може бути навдивовижу.

Небагато з них знає, що український уряд ще два роки тому взяв на себе зобов’язання розробити низку законів щодо врахування прав та інтересів наших ЛГБТ громадян – зокрема, законопроекту про цивільне партнерство, який має бути готовий вже у другому кварталі цього року, тобто у найближчі два місяці. На жаль, досі будь-який помітний прогрес у цьому питанні відсутній.

Але ЛГБТ спільнота – невід’ємна та неодмінна частина будь-якого суспільства, зокрема, і нашої країни, вона заслуговує на рівноправне та поважне ставлення і підтримку з боку держави та широкого суспільства. Це вже стало стандартом сучасного вільного світу, і це має стати стандартом українського життя. Без вирішення цього питання Україні не стати частиною цього світу. Революція Гідності проголосила людську гідність однією з вищих цінностей у нашій країні – отже, шануймо один одного, бо ми цього варті.
Святкуймо різноманіття та рівність разом!

Соціальну рекламу Центру “Наш світ” можна побачити на вулицях Малевича, Набережно-Рибальській, Антоновича, Толстого, Петлюри, бульварах Дружби народів, Лесі Українки, проспекті Миколи Бажана, Набережному шосе і трасі Київ-Бориспіль.

Більше про українську ЛГБТ спільноту та Центр “Наш світ” можна дізнатися на вебсайті http://gay.org.ua та http://facebook.com/nashmircenter