Друга школа параюристів та параюристок Центру «Наш світ»

18 Жовтня, 2018 | Моніторингова мережа, Наші заходи

Наприкінці вересня у мальовничому куточку Київщини відбулась чергова триденна Школа для активістів та активісток Моніторингової мережі Центру «Наш світ». Основними темами цього разу були мирні зібрання та свобода думки в юридичному та психологічному контексті, питання контакту та взаємодії з потерпілими, свідками, адвокатами та поліцією, а також можливість співпраці з центрами безоплатної правової допомоги. Тренерками для наших активістів та активісток стали досвідчені експертки в галузі права та психології: Оксана Гузь – адвокатка, старша партнерка Адвокатського об’єднання «ПРОВЕ», Ольга Семенова – психотерапевтка Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, Оксана Василяка – адвокатка Київського Центру безоплатної правової допомоги.

Дуже приємно, що серед слухачів та слухачок було багато нових обличь і за цей короткий час, який минув зі Школи, більшість з них показали дуже непогані результати зі збору інформації щодо порушень прав ЛГБТ в Україні.

Досвідчені активісти та активістки, з якими Центр «Наш світ» співпрацює багато часу, і які вже не одноразово надавали правові консультації для ЛГБТ, постраждалим від дій на ґрунті гомофобії і трансфобії, дискримінації та порушень інших прав, отримали посвідчення параюристів/параюристок.