Чого варта репутація найстарішого готелю самого «європейського» міста країни?

26 Жовтня, 2018 | Новини

Днями львівський готель «Жорж» відмовив нашій громадській організації у проведенні заходу на тієї підставі, що вони не хочуть собі зайвих проблем з ЛГБТ та піклуються про репутацію свого закладу.

Іронія полягає у тому, що ця дискримінаційна відмова торкалася проведення круглого столу з питань протидії дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті у регіоні.

Такі круглі столи ми вже провели в багатьох великих українських містах. Харків, Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Житомир, Херсон, Чернівці – лише не повний перелік. Цільовою аудиторією були представники правоохоронних органів, місцевого самоврядування, громадських організацій та практикуючи адвокати. У березні цього року два заходи, в Ужгороді та Вінниці, були зірвані через активності ультраправих угруповань. Тому серію круглих столів, запланованих на цю осінь, ми намагалися провести на території відповідних управлінь Нацполіції. Але з чотирьох регіонів, лише Вінниця дала «добро» на проведення заходу на безпечній території міського управління поліції. Львівське обласне управління поліції, якому відповідне прохання було надіслане ще влітку, лише за тиждень до запланованої дати (31 жовтня) і лише телефоном повідомило про неможливість проведення круглого столу у приміщенні поліції.

Через це прийшлося шукати нейтральний простір. Спочатку конференц-менеджерка «Жоржу» погодилася надати в оренду зал готелю для проведення круглого столу (назва нашої організації, тема заходу та орієнтовний перелік учасників були повідомлені їй одразу), але коли вони отримали реєстраційні документи «Нашого світу» для виставлення рахунку, спочатку телефоном, а потім і в ел. листі нам було відмовлено в наданні приміщення нібито через загрозу репутації готелю та побоювання за безпеку клієнтів, тобто через зв’язок заходу з ЛГБТ-тематикою.

На жаль, в заплановану дату провести круглий стіл в самому «європейському» місті країни не вдалося, але ми впевнені, що це відбудеться найближчим часом. А що до найстарішого львівського готелю, серед гостей якого багато іноземців самої різної сексуальної орієнтації і кольору шкіри, сподіваємося, що його керівництво рано чи пізно зрозуміє, що гостинність в цивілізованих країнах вимірюється не лише рівнем сервісу та розміром посмішок персоналу, а й відповідним рівнем толерантності та неприпустимістю дискримінації за будь-якою ознакою.

http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/13936-na-vinnychchyni-obhovoryly-pytannia-zapobihannia-dyskryminatsii-ta-zakhystu-prav-lhbt-spilnoty

https://vezha.vn.ua/u-vinnytsi-pravi-zablokuvaly-provedennya-lgbt-zahodu-fotoreportazh/

https://www.youtube.com/watch?v=2pB2-ygsu14

http://www.zhitomir.info/news_169379.html

https://www.061.ua/news/1883291/zaporoze-v-liderah-po-naruseniam-prav-lgbt-o-cem-govorili-na-kruglom-stole-posvasennom-protivodejstviu-nenavisti