Попередні результати кампанії на підтримку законопроєкту 5488

18 Лютого, 2022 | Наша діяльність

В рамках кампанії “Долучайся! Підтримай законопроєкт проти злочинів ненависті #5488!“, Центром “Наш світ” за допомогою активістів та активісток Мережі моніторингу, а також партнерських організацій було зібрано та направлено до Верховної Ради більше 800 паперових листів і багато електронних звернень майже зі всіх регіонів України на підтримку законопроєкту 5488. Небайдужі люди продовжують надсилати електронні та паперові листи, тому ми наразі не можемо точно оцінити їхню загальну кількість. Однак, ми вважаємо, що кампанія вже досягла своєї мети: продемонструвати народним депутатам України, що боротьба зі злочинами ненависті є актуальною проблемою для нашого суспільства, а ознаки сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності є найбільш поширеними та водночас абсолютно незахищеними серед таких злочинів. Звісно, ми не можемо гарантувати ухвалення законопроєкту 5488 Верховною Радою, але це має надати додаткові аргументи у протидії зусиллям українські церков, які усіляко опираються боротьбі проти насильства стосовно ЛГБТ+ людей, стверджуючи, що такої проблеми просто не існує.

Ми дуже вдячні активістам та активісткам нашої Мережі моніторингу та партнерським організаціям — ГО «ХЖО Сфера» (м. Харків), ЗБФ «Гендер Зед» (м. Запоріжжя), ГО «УКРАЇНАПРАЙД», ГО «Жива-Я» (м. Херсон), ГО “Ти не один” (м. Житомир) за підтримку та допомогу у здійсненні цієї кампанії!

Всі зібрані паперові листи були надіслані нами до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, а електронні листи вони отримали безпосередньо від учасниць/ків кампанії. Варто зазначити, що підписували ці звернення не тільки представниці/ки ЛГБТ+ спільноти, але й усі, кому небайдужа доля ЛГБТ+ людей в Україні — їхні родичі, батьки та знайомі. Це вказує на те, що протидія злочинам ненависті – це проблема не тільки для вразливих груп, але й виклик для всього українського суспільства, невід’ємною складовою якого є й ЛГБТ+ спільнота.