Український уряд обіцяє не залишити ЛГБТІ людей в усьому світі без захисту та допомоги

9 Серпня, 2018 | Новини

6-8 серпня у Ванкувері (Канада) відбулася конференція Коаліції за рівні права (Equal Rights Coalition) – першого міжурядового об’єднання, що було створене два роки тому з метою захисту та просування прав ЛГБТІ людей в усьому світі. Україна стала однією з держав-засновниць цієї коаліції. Слоганом заходу стали слова “Не покинемо нікого” (Leaving No One Behind).

Цьогорічну конференцію у Ванкувері відкрили міністри закордонних справ Чилі та Канади, які наразі спільно очолюють цю організацію. Протягом конференції, в якій взяли участь представники урядів 80 країн, зокрема, й України, була ухвалена низка конкретних зобов’язань із захисту прав ЛГБТІ людей в усьому світі, а Республіка Кіпр стала сороковою державою, що офіційно приєдналася до цієї організації.

На жаль, нам поки що недоступні тексти ухвалених документів, але Центр “Наш світ”, розуміючи можливості використання цього заходу для просування інтересів ЛГБТ, напередодні конференції інформував як український уряд, так і уряди країн-партнерів нашої держави, про реальний стан справ із дотриманням та захистом прав ЛГБТ людей в Україні та досі невирішені проблеми у цій сфері. З боку західних партнерів України ми отримали розуміння та запевнення у тому, що ці питання неодмінно будуть обговорені з представниками нашого уряду.

Подивимось, що з цього вийде, але приємно вже те, що ми вперше побачили, як український прапор був офіційно представлений поруч з прапорами ЛГБТ і трансґендерної спільноти.