Держдепартамент США оцінив ситуацію з дотриманням прав людини в Україні

31 Березня, 2021 | Новини

Державний департамент США опублікував свій щорічний звіт про стан дотримання прав людини в країнах світу за 2020 рік. Вже традиційно, одним з критеріїв оцінки ситуації в конкретній країні є рівень дотримання та захисту прав ЛГБТІ людей. У звіті по Україні, зокрема, привертається увага до вибіркового застосування Національною поліцією карантинних обмежень щодо ЛГБТ заходів та їх не завжди адекватному захисту від нападів з боку праворадикальних угруповань.

Окремий розділ звіту, складений на підставі інформації, наданій Центром “Наш світ”, присвячений випадкам насильства, дискримінації та інших порушень прав людини за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності. У ньому, зокрема, зауважується, що “Трудовий кодекс забороняє дискримінацію на робочому місці за ознакою сексуальної орієнтації або ґендерної ідентичності. Однак жоден закон не забороняє таку дискримінацію в інших сферах, і, за повідомленнями, дискримінація була широко поширена у сферах зайнятості, житла, освіти та інших секторах”.

З повним текстом звіту можна ознайомитися за посиланням https://www.state.gov/reports/2020-country-reports-on-human-rights-practices/ukraine/