Запрошуємо ЛГБТ активістів/ок долучитися до нашої Мережі моніторингу

12 Квітня, 2021 | Оголошення

💥 Правозахисний ЛГБТ Центр “Наш світ” розширює свою Мережу моніторингу дотримання прав людини щодо ЛГБТ+ людей в Україні та оголошує набір на участь в онлайн тренінгу для нових активістів(ок) Мережі, якій відбудеться 10-11 травня 2021р.

До участі запрошуються представники(ці) ЛГБТ+ спільноти з усієї України з активною позицією щодо захисту прав людини, які мають доступ до цільової аудиторії, активно користуються соціальними мережами та бажають долучитися до нашої команди (https://gay.org.ua/monitoring-network/).

За результатами тренінгу та виконаного домашнього завдання учасникам(цям) буде запропоновано долучитися до Мережі моніторингу Центру «Наш світ», що діє у рамках проєкту «Об’єднанні в боротьбі з насильством на ґрунті ненависті в Україні» за підтримки Freedom House. Детальніше про проєкт: https://www.facebook.com/notes/785394682029650/

👍 Активісти(ки), що долучаться до Мережі, будуть запрошені разом із діючими монітор(к)ами на Школу моніторингу, яка відбудеться влітку у мальовничому куточку України.

❗ Повноваження та робочі функції, які будуть мати активісти(ки) Мережі:

✔️ пошук та документування випадків порушень прав представників(ць) ЛГБТ+ спільноти в Україні;
✔️ надання первинних правових консультацій за принципом «рівний-рівному» постраждалим від дискримінації та дій на ґрунті гомофобії / трансфобії;
✔️ переадресація потерпілих в результаті порушення прав, які бажають їх захищати, до експертів Центру «Наш світ» та/або дружніх спеціалістів(ок).

❗ Для активістів(ок) Мережі передбачено:

👍 фінансова компенсація та преміювання за виконану роботу, оплата мобільного зв’язку;
👍 участь у тренінгах та заходах, що організує Центр “Наш світ” та партнери.

Тренінг організовано Центром «Наш світ» спільно з правозахисною громадською організацією Truth Hounds за підтримки Freedom House Ukraine.

Інформація та форма реєстрації: https://forms.gle/GZQEMjuwKQxXCEt18